Abstract:
У навчальному посібнику викладено питання загальної гігієни
та гігієнічні аспекти роботи стоматологічних закладів з урахуванням останніх досягнень гігієнічної науки і практики. Представлено основні відомості щодо визначення гігієни як галузі медицини
та методів гігієнічних досліджень, гігієнічної оцінки мікроклімату приміщень, повітряного середовища питної води, харчування.
В окремих розділах надано гігієну праці в стоматології, гігієнічні
вимоги до розміщення, обладнання, утримання та експлуатації
окремих структурних підрозділів та основи організації санітарнопротиепідемічного режиму стоматологічних закладів. Кожний
розділ містить матеріали для самостійної роботи студентів. У додатках є необхідний довідковий матеріал.
Посібник може бути використаний здобувачами вищої освіти спеціальності «Стоматологія» вищих навчальних медичних закладів II-IV рівнів акредитації, коледжів, а також практикуючими
стоматологами.