Вплив препарату поліненасичених жирних кислот «ліпосан-форте» на стан організму щурів, які отримували безжировий раціон

Show simple item record

dc.contributor.author Селіванська, І. О. uk
dc.contributor.author Величко, В. В. uk
dc.contributor.author Ходаков, І. В. uk
dc.contributor.author Лапінська, А. П. uk
dc.date.accessioned 2023-10-16T12:05:21Z
dc.date.available 2023-10-16T12:05:21Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Селіванська І. О., Величко В. В., Ходаков І. В., Лапінська А. П. Вплив препарату поліненасичених жирних кислот «ліпосан-форте» на стан організму щурів, які отримували безжировий раціон // XХІІ–і читання В. В. Підвисоцького: Бюлетень матер. наук. конф. (18-19 травня 2023 року). Одеса: УкрНДІ медицини транспорту, 2023. C. 132–133. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13997
dc.description.abstract Метою роботи стало визначення характеру впливу на організм щурів, які отримували безжировий раціон (БЖР), препарату поліненасичених жирних кислот «Ліпосан-форте». «Ліпосан-форте», який містить риб’ячий жир, каротинотокоферолову олію «Катомас» та високоолеїновий соняшниковий шрот, додавали до БЖР в кількості 1 %. Годівля щурів ad libitum тривала 35 діб, після чого визначали приріст живої маси і ряд біохімічних показників сироватки крові, печінки, нирок і м’язів, які дозволяють оцінити наявність запалення, дисбіозу, рівень захисних систем і вміст тригліцеридів (ТГ). uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject безжировий раціон uk_UA
dc.subject поліненасичені жирні кислоти uk_UA
dc.subject печінка uk_UA
dc.subject нирки uk_UA
dc.subject м’язи uk_UA
dc.subject кров uk_UA
dc.subject дисбіоз uk_UA
dc.subject запалення uk_UA
dc.subject fat-free diet en
dc.subject polyunsaturated fatty acids en
dc.subject liver en
dc.subject kidneys en
dc.subject muscles en
dc.subject blood en
dc.subject dysbiosis en
dc.subject inflammation en
dc.title Вплив препарату поліненасичених жирних кислот «ліпосан-форте» на стан організму щурів, які отримували безжировий раціон uk_UA
dc.title.alternative The influence of the preparation of polynunsaturated fatty acids "liposan-forte" on the state of the organism of rats that received a fat-free diet en
dc.type Article en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account