dc.contributor.author |
Селіванська, І. О. |
uk |
dc.contributor.author |
Величко, В. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Ходаков, І. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Лапінська, А. П. |
uk |
dc.date.accessioned |
2023-10-16T12:05:21Z |
|
dc.date.available |
2023-10-16T12:05:21Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Селіванська І. О., Величко В. В., Ходаков І. В., Лапінська А. П. Вплив препарату поліненасичених жирних кислот «ліпосан-форте» на стан організму щурів, які отримували безжировий раціон // XХІІ–і читання В. В. Підвисоцького: Бюлетень матер. наук. конф. (18-19 травня 2023 року). Одеса: УкрНДІ медицини транспорту, 2023. C. 132–133. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13997 |
|
dc.description.abstract |
Метою роботи стало визначення характеру впливу на
організм щурів, які отримували безжировий раціон (БЖР),
препарату поліненасичених жирних кислот «Ліпосан-форте».
«Ліпосан-форте», який містить риб’ячий жир, каротинотокоферолову олію «Катомас» та високоолеїновий соняшниковий
шрот, додавали до БЖР в кількості 1 %. Годівля щурів ad libitum
тривала 35 діб, після чого визначали приріст живої маси і ряд
біохімічних показників сироватки крові, печінки, нирок і м’язів, які
дозволяють оцінити наявність запалення, дисбіозу, рівень захисних
систем і вміст тригліцеридів (ТГ). |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
безжировий раціон |
uk_UA |
dc.subject |
поліненасичені жирні кислоти |
uk_UA |
dc.subject |
печінка |
uk_UA |
dc.subject |
нирки |
uk_UA |
dc.subject |
м’язи |
uk_UA |
dc.subject |
кров |
uk_UA |
dc.subject |
дисбіоз |
uk_UA |
dc.subject |
запалення |
uk_UA |
dc.subject |
fat-free diet |
en |
dc.subject |
polyunsaturated fatty acids |
en |
dc.subject |
liver |
en |
dc.subject |
kidneys |
en |
dc.subject |
muscles |
en |
dc.subject |
blood |
en |
dc.subject |
dysbiosis |
en |
dc.subject |
inflammation |
en |
dc.title |
Вплив препарату поліненасичених жирних кислот «ліпосан-форте» на стан організму щурів, які отримували безжировий раціон |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The influence of the preparation of polynunsaturated fatty acids "liposan-forte" on the state of the organism of rats that received a fat-free diet |
en |
dc.type |
Article |
en |