Вивчено фізико-хімічні властивості перги — природної лікарської сировини. Проведено кількісне визначення флавоноїдних сполук у дослідженій сировині та за допомогою кольорових і осадових реакцій здійснено ідентифікацію основних біологічно активних сполук. За результатами досліджень розроблено проект технічних умов на природну сировину "Перга".
The physical and chemical properties of bee-bread — the natural medicinal raw material have been studied. The quantitative determination of flavonoids in the raw material investigated has been conducted and with the help of coloured and sedimentation reactions the basic biologically active substances have been identified. According to the research results the project of technical requirements for the natural raw material "Bee-bread" has been worked out.
Изучены физико-химические свойства перги — природного лекарственного сырья. Проведено количественное определение флавоноидных соединений в исследуемом сырье и при помощи цветных и осадочных реакций осуществлено индентификацию основных биологически активных соединений. По результатам исследований разработано проект техническихусловий на природное сырье "Перга".