ПРОМОВА, ПРОГОЛОШЕНА ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВОМ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНІЙШИМ АГАФАНГЕЛОМ, МИТРОПОЛИТОМ ОДЕСЬКИМ І ІЗМАЇЛЬСЬКИМ НА ЗАСІДАННІ ВЧЕНОЇ РАДИ В ОДЕСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ НА ЦЕРЕМОНІЇ ПРИСУДЖЕННЯ ЙОМУ ЗВАННЯ «ПОЧЕСНИЙ ДОКТОР»
20 лютого 2007 року

У лютому 2007 року Його Високопреосвященство Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела було обрано Почесним доктором Одеського державного медичного університету.

Митрополит Агафангел — доктор богослов’я, Почесний член Київської духовної академії, Почесний доктор Одеської національної юридичної академії, Почесний громадянин міст Одеса, Грінвіль (Франція) та Батон-Руж (США). Ім’я Митрополита Агафангела внесено до інформаційного біографічного довідника «Україна: 10 років незалежності. 500 впливових особистостей».

За багаторічну плідну діяльність у боротьбі за мир та співпрацю між народами Митрополита Агафангела нагороджено високими державними нагородами України, Росії, Молдови, Грузії, Вірменії.

Шляхетна місія милосердя Митрополита Агафангела виявляється у масштабній благодійній діяльності Одеської митрополії, опіці дітей-сиріт, старих, інвалідів, безпритульних, влаштуванні притулків, відділень милосердя, співпраці з лікувальними закладами Одеси, в тому числі з медичними закладами.